DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Sezona 2016

Konečné pořadí v PČR 2016

 

 

 

2.závod Písek:

Shrnutí výsledků v Písku:
Druhý závod sezony byl v jihočeském Písku na kartingové trati. Královská třída pionýrů byla oslabena o Petra Adamce, jehož absence byla zapříčiněná opravami na převodovce. Celková účast jezdců v kategorii GP nebyla nikterak valná a tak se souboj odehrál mezi pěti jezdci a nejzajímavější byl boj o první místo mezi Lukášem Plíškem a Jindřichem Ulčákem. V prvním závodě obstál nejlépe Lukáš a ve druhém se na první pozici držel i Jindra jemuž štěstí vůbec nepřálo. Po střetu s pomalejším jezdcem upadl a první místo obsadil Lukáš, který byl nedaleko. Naštěstí byl motocykl schopen i po pádu provozu a Jindřich Ulčák zajel 2. místo. Třetí místo obsadil Míla Vlček na jehož jízdě je opravdu znát tréning od dětských let. 

 

Pomalejší skupině RS vévodil Martin Prouza a za ním Petr Plíšek s Mílou Vlčkem. V posledním kole druhého závodu využil Míla Vlček příležitost přeskočit Petra Plíška a umístit se tak celkově na 2. místě. Petrovi jednoznačně patří potlesk za jízdu bez stupačky a za umístění na 3. místě. Čtvrté místo obsadil Pavel Myslík a za zmínku stojí i napínavé souboje na chvostu mezi týmy Popio racing a F.L.B.

Výsledky Jawa 50GP: 

https://jawa50gp.wbs.cz/dromy/vysledky_pisek1_-_2016/jawa_gp_z1.pdf

http://www.autoklub.cz/dokument/10652-pisek-mpcr-jawa-rs.html

https://jawa50gp.wbs.cz/dromy/vysledky_pisek1_-_2016/jawa_gp_z1casy.pdf

https://jawa50gp.wbs.cz/dromy/vysledky_pisek1_-_2016/jawa_gp_z2casy.pdf

https://jawa50gp.wbs.cz/dromy/vysledky_pisek1_-_2016/jawa_gp_z2casy.pdf

 

Výsledky Jawa 50RS: 

https://jawa50gp.wbs.cz/dromy/vysledky_pisek1_-_2016/jawa_rs_1_2.pdf

https://jawa50gp.wbs.cz/dromy/vysledky_pisek1_-_2016/jawa_rs_z1.pdf

https://jawa50gp.wbs.cz/dromy/vysledky_pisek1_-_2016/jawa_rs_z1casy.pdf

https://jawa50gp.wbs.cz/dromy/vysledky_pisek1_-_2016/jawa_rs_z2.pdf

https://jawa50gp.wbs.cz/dromy/vysledky_pisek1_-_2016/jawa_rs_z2casy.pdf

 

 

1.závod Sosnová:

Stručný report ze Sosnové:
Sosnová 2016
Jak si vedli jednotlivé teamy kategorie Jawa Pionýr v prvním letošním závodě? V kategorii GP si nejlépe vedl Petr Adamec, což není překvapivá zpráva, a stejně napínavé výkony předvedl v prvním závodě i Jindřich Ulčák, který však díky vážnému defektu kola odstoupil a nakonec druhou příčku obsadil čistou jízdou Lukáš Plíšek. Na třetí stupeň se postavil jezdec, který si již zvyknul na pořadí ve spodních příčkách, ale nový motor společně s pěknou jízdou vymrštil Jirku Macháčka v prvním závodě sezony do popředí.
Zajímavé proměny se děly i ve třídě RS. Prvním úspěchem pro letošek byla hojná účast připomínající rok 2014, kdy bylo možné Pionýry spatřit na okruzích prvně. Zlato si zasloužil mladý a dravý jezdec Martin Prouza, jemuž v depu přezdívají „Král spojky“. Ono není divu, s komářím motorem a 3 rychlostními stupni, spojka u závodního pionýra není pouze k rozjezdu a řazení. 2. místo obsadil Petr Plíšek s příkladnou ladnou a neztrátovou jízdou. Petr, si zajezdil i v kategorii GP se stejným strojem a nevedl si v této rychlejší skupině špatně. Tak jako v „GP“ i v „RS“ měli svého skokana a tím byl Pavel Myslík, kterému pomohlo výrazné zlepšení jezdeckého stylu k celkovému 3. místu. Za zmínku stojí i nový tým z jižních Čech s jezdci Šípem a Huškem a jejich celkem vydařené nováčkovské výsledky. 
Nadějný RS-ák Pavel Myslík se podělil o zážitky z prvního letošního závodu Jawa 50 RS a GP v rámci Poháru České Republiky Miniracing:
„Dalo by se říct, že závod byl dosti akční. Závodili jsme v Sosnové, která je známá svým horším povrchem a o jeho špatné přilnavosti jsme se přesvědčili při prvních trénincích, kdy ještě vlhká trať klouzala jak mýdlo. Takže se někteří svezli i po svém zadku. Naštěstí ale oschla a mohli jsme pokračovat kvalifikacemi a prvním závodem. Počasí přálo, svítilo sluníčko a večer se pokračovalo laděním, odstraňováním chyb odhalených v prvním závodě a přátelským klábosením nad pivkem, znáte to. Zde patří pochvala pořadatelům - týmu okolo p. Smrže, kteří připravili výborné zázemí s jídlem a pitím přímo v parkovišti závodních strojů a troufám si tvrdit, že organizaci celého víkendu zvládli velmi dobře. V neděli nás po ránu dokonale probudila zpráva o zavlažování kropícím na trať, která se díky tomu v jednom úseku proměnila v kluziště. Nakonec se vše vyřešilo zrušením warm-upů a jejich nahrazením dvěma zahřívacími koly navíc před 2.závodem. Trať mezitím opět uschla a už nic nebránilo tomu, aby se rozhodlo o konečném pořadí devíti jezdců ve třídě RS a osmi v GP. Tři nejlepší dostali pohár a diplom, zbytek medaili na památku. Myslím, že závody měly dobrou úroveň a všichni se těšíme na další kolo do Písku.“
MaP

Výsledky Jawa 50GP: http://www.autoklub.cz/dokument/10478-210-301-sosnova-jawa-gp-50-vysledky.html

Výsledky Jawa 50RS: http://www.autoklub.cz/dokument/10479-210-301-sosnova-jawa-rs-50-vysledky.html