DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Sezona 2014

Průběžné výsledky

JAWA RS

JAWA GP


 

Písek 5. - 6.7. 2014 - Česká Laguna Seca

 

Výsledky Jawa 50 RS - ZDE

Výsledky Jawa 50 GP - ZDE


 

Sosnová 21. - 22.6. 2014

Na trať profláknutou mezi všemi motoristy konečně také zavitali fichtli! Závod zatím s nejvyšší účastí (GP 16 strojů; RS 10 strojů) sliboval parádní podívanou na velmi technické trati s měnícím se povrchem. Počasí závodům přálo krom nedělního Warm upu, který byl vyhlášen jako Wet race. Mnozí se tak svezli i po svém zadku.

Do ktegorie JAWA RS si odskočil ze skůtrů Jakub Bergman, který s přehledem vyhrál oba závody. Na druhém místě mu asistoval dvakrát druhý Tomáš Soldán a třetí místo celkově pro sebe po tuhém boji urval Víťa Pocha. Nutno dodat, že v kategorii RS se jezdecky vyrovanla většina jezdců, a tak "bedna" je horké zboží, které nikdo nikomu nedá zadarmo. Proto se "eReSa" stala divácky velmi atraktivní.

Neméně atraktivní je také kategorie JAWA GP, která nabídla vysokou účast a početné skupiny, v nichž si také nikdo nedal nic zadarmo. Avšak nejsledovanější byla dvoji Petr Adamec a Vašek Záveský, která v obou závodech jela neohroženě o první místo. První závod pro sebe získal Vašek Záveský a ve druhém závodě si oba aktéři pozice vyměnili, takže díky pořadí v cíli druhého závodu vyhrál celkově kategorii GP Petr Adamec, který se tak dostal do čela průběžného hodnocení. Druhý byl vašek Záveský, který měl stejný počet získaných bodů. Třetí místo pak pro sebe urval po souboji s Martinem Prouzou a svým bratrem Lukáš Plíšek.

Jako zajímavost a dobrý signál by bylo dobré uvést účast Petra Koutského, který si odskočil z terénních závodů fichtlů (z motokrosu) a připravil speciála pro kategorii GP, ve které se umístil na celkovém 11. místě, což je výborný výsledek. Silniční závody nepochybně nabízejí své kouzlo, takže podobné nové tváře závody JAWA RS/GP jistě rádi uvítají.

Následuje závod v Písku, který slibuje opět parádní podívanou a pro všechny opět novou trať. Uvidíme tedy, kdo se s ní jak vypořádá.

Výsledky Jawa 50 RS - ZDE

Výsledky Jawa 50 GP - ZDE

 

Foto od Víti Pouchy - ZDE


 

Cena města Jičína 7.-8.6 2014


 

Zemětřesení v Chebu  31.5. - 1.6. 2014

 

Výsledky JAWA 50 GP - ZDE

Výsledky JAWA 50 RS - ZDE

 

fotky od Víťi zde a z minigp zde

 

Deštivé Vysoké Mýto 16. - 18.5. 2014

Po předsezónních testech následoval očekávaný první závod v rámci nového seriálu a to Přebor ČR JAWA 50. Hned na první závod nevyšlo moc počasí, kdy celý víkend byl ve znamení dešťových přeháněk. Nový seriál závodů na okruzích s sebou přinesl plnohodnotný systém volných jízd, měřených tréninků a závodů, takže jen za sobotu mohli jezdci absolvovat celkem 4 jízdy na okruhu - 2 tréninky a 2 kvalifikace. V neděli pak byl před dopoledním a odpoledním závodem k dispozici ještě warm up. Výsledky všech jízd spolu s přehledem časů kol, nejrychlejších kol a postavení na startu byly vždy hned k dispozici na nástěnce, takže jezdci měli přehled o tom, jak si stojí.

Počasí ovlivnilo celkové výsledky, protože pouze dva jezdci měli odpovídající pneumatiky pro wet race. Zbytek se pak musel vypořádat s mokrou tratí na "suchých" pneumatikách, takže o pády a krizovky nebyla nouze.

S počasím a technikou se v kategorii JAWA 50 GP nejlíp vypořádal Lukáš Plíšek, který první závod vyhrál a v druhém byl druhý. Na celkovém druhém místě skončil Jindra Ulčák s druhým a třetím místem a jako třetí byl Pavel Kebl s třetím a čtvrtým místem ze závodů.

V kategorii JAWA 50 RS byl nejlepší Tomáš Soldán s výhrou a druhým místem. Na druhém místě byl celkově Lukáš Hrdý s druhým a čtvrtým místem. Třetí celkově byl Martin hrdý se dvěmi třetími místy.

V kategorii JAWA 50 GP startovalo celkově 14 jezdců a v RS 6 jezdců.

Na pořadí je závod v Chebu a to od 31.5. do 1.6. 2014.

Výsledky JAWA 50 GP - ZDE

Výsledky JAWA 50 RS - ZDE